Online initiativer i Corona-tiden

Kære alle sammen.

Her findes der nogle initiativer – både lokalt og på landsplan -, som jeg gerne vil henvise til:

Sognepræstens videohilsner i Corona-tiden:

Først vil jeg gerne henvise til nogle “videohilsner”:

søndag d. 22. marts 2020: 

 

søndag d. 29. marts 2020: 

5. søndag i den før-påskelige bods- og fastetid: Den 3. søndag uden offentlige gudstjenester om søndagen.
Igen en lille hilsen til jer (desværre kunne jeg ikke rette nogen sproglige fejl, som jeg opdagede bagefter) med en refleksion over søndagens læsning fra profeten Ezekiel og søndagens evangelium: 2 tekster, som netop i den tid, vi befinder os i, kan give os håb.
Her er de 2 bibelske tekster:
Ez 37, 12b-14: Teksten citerer jeg i videoen fra “Bibelen 2020″ (Bibelselskabet)
Joh 11, 1-45.
God søndag til jer alle sammen!

 

Mulighed for forbøn – p. Thomas fejrer regelmæssigt messe i Kirkens kapel:

Jeg fejrer selv regelmæssigt messe i vores kapel – alene, desværre – og beder for, at denne epidemi snart må overstås og at vi alle sammen må komme godt igennem denne tid.

Hvis du har en forbøn eller et bønsanliggende er du velkommen til at maile det til mig eller skrive det på et stykke papir og lægge det ind i min postkasse. Næste gang jeg fejrer messe tager jeg din forbøn/bønsanliggende med og fremlægger det for Gud.

Streamede messer m.m.:

Hvis I ikke allerede har fundet nogen links i denne mærkelige Corona-tid, så finder I dem her. Her finder I streamede messer og andre tiltag, som folk her i Danmark tilbyder:

Nogle samlede muligheder under overskriften: “Online initiativer m.m. i sognene og fra Caritas Danmark i disse corona-tider” findes på: http://www.katolsk.dk

Vores nabokirke, den katolske Vor Frue Kirke i Aarhus har forskellige initiativer: både messe hver dag og en Novene til hver dag. Se her!

Andre sprog:

Som tysker kender jeg selvfølgelig også til nogle gode muligheder på tysk. Så hvis man forstår tysk, så findes der her en professionel link til domradion fra Køln (Domkirken). Det findes både som radio, men også som TV:

Her finder du TV-linket: http://www.domradio.dk

Mandag til lørdag transmitterer www.domradio.de kl. 8 en hl. Messe fra Mariakapellet i Domkirken i Køln.
Hver søn- og helligdag kan man kl. 10 se en udsendelse fra en “kapitel- eller pontifikalmesse” fra Domkirken. For pontifikalmessen står en af biskopperne, det kan være ærkebiskop Kardinal Rainer Maria Woelki eller en af de 3 aktive (+ 1 emeritus) hjælpebiskopper, som bispedømmet har. Kl. 18 på søn- og helligdage transmitterer de kirkens aftenbøn “Vesper” (Choral Evensong).
Derudover transmitter de også gudstjenester fra andre kirker, delvis også parallelt til udsendelser fra Domkirken.
Alle disse udsendelser findes senere på deres hjemmeside, som man kan streame, når man har lyst og tid.

Lad os bede for vores ældre og svækkede mennesker, de syge og dem, der arbejder i sundhedsvæsen, på plejehjemmet og i hjemmeplejen. Lad os bede for hinanden og lad os håbe, at vi alle sammen kommer godt igennem denne tid.

Thomas Birkheuser, sognepræst