Online initiativer i Corona-tiden

Kære alle sammen.

Her finder du nogle initiativer – både lokalt og på landsplan -, som jeg gerne vil gøre opmærksom på:

Sognepræstens videohilsner i Corona-tiden:

Søndag d. 17. maj 2020: 6. søndag i påsken:

Evangelium: Joh 14, 15-21

Jesus siger “på gensyn”, men efterlader sine disciple ikke hjælpeløse. Styrket ved Helligånden vil de kunne videregive Jesu Evangelium og vise omsorg og kærlighed, så at vi mennesker kan få livet i dens fylde. Det vil også indebære fejl og synd. At Jesu disciple elsker Jesus er samtidigt kraftkilden at føre Jesu værk videre. At samle flere og flere til fællesskabet omkring Jesus: i kirken.

Vi er også en del af fællesskabet og har brug for hinanden. Især i disse dage, hvor vi har brug for dig. Måske kunne du blive en af kirketjenere, som kan sikre, at vi kan samles trygt til messen? – Læs mere here: klik her!

God søndag!

Søndag d. 10. maj 2020: 5. søndag i påsken:

Læsning: ApG 6, 1-7 (læst efter Bibelen på Hverdagsdansk, Scandinavia)

Dagens læsning passer godt til de udfordringer, som vi som menighed nu står over for, når vi om lidt får lov til at åbne igen op til gudstjenesterne.

God søndag!

Søndag d. 3. maj 2020: 4. søndag i påsken:

Ev.: Joh 10, 1-10

Jesus er døren til fårefolden: Med eller uden nøgler? – Hvem er tyvene og røvere i dagens evangelium? – Begrænset adgang eller ej?

God søndag!

Søndag d. 26. april 2020: 3. søndag i påsken:

Vi befinder os stadigvæk i påsketiden og fejrer at Jesus er opstanden fra de
døde og lever. Men ser vi ham? Er han os virkelig nær, især, når vi ikke kan modtage kommunionen? Hvad betyder nærvær, tilstedeværelse?
Ev.: Luk 24,13-35
God søndag!

Søndag d. 19. april 2020: 2. søndag i påsken:

Jesus møder i dagens evangelium sine disciple og kommer ganske tæt på dem. I disse Corona tider kan det virke uhyggeligt at høre. Eller ej???
Joh 20,19-31 – i videoen citeret efter “Bibelen på hverdagsdansk” – forlaget Scandinavia, 2012
Fortsat glædelig påsketid!

Påskemandag – 2. påskedag – d. 13. april 2020:

Jesus er på vej mod Emmaus sammen med to af hans disciple – Han er på vej også sammen med sin Kirke – sammen med OS – Han lever!
Ev.: Luk 24,13-35

Fortsat glædelig påske!

Påskedag d. 12. april 2020:

Jesus Kristus er opstanden fra de døde – Han lever!
Kan vi overhovedet fejre påske i år i denne Coronakrise?

Glædelig og velsignet påske!

Påskelørdag d. 11. april 2020:

En betragtning over selve dagen – ikke en overvejelse over påskenatten. Påskelørdag mindes vi, at Jesus Kristus er “nedstegen til dødsriget”, som vi bekender i trosbekendelsen.
Har Gud glemt sin Søn – har Gud glemt os???
Velsignet påskelørdag!

Langfredag d. 10. april 2020:

En lille refleksion over dagen fra vores tomme Kirkerum.
Jeg ønsker alle en velsignet Langfredag.

Skærtorsdag d. 9. april 2020:

Med aftensmessen i dag begynder den 3-dages Påskehøjtid: Skærtorsdag, Langfredag og Påskenat.
I videoen henviser jeg til 4 foldere, som er lavet til disse dage og Påskesøndag. De kan bruges til en lille “hjemmeliturgi”. Hvis man har lyst selv at holde en lille andagt i disse dage – enten alene eller sammen med familien eller dem, man bor sammen med -, så findes det materiale på bispedømmets hjemmeside: klik venligst her!
Jeg ønsker jer alle en god Skærtorsdag.

Palmesøndag d. 5. april 2020:

Palmesøndag: Begyndelsen af den Stille uge.
Også i dag vil jeg sende en lille hilsen til jer. Centraler tekst i min refleksion er læsning fra Apostlen Paulus’ Brev til menigheden i Filippi, som jeg citerer fra “Bibelen på Hverdagsdansk” (Forlaget Scandinavia 2012).
Her er Palmesøndagens bibelske tekster:
Matt 21, 1-11 (Jesu indtog i Jerusalem – i forbindelse med Palmeindvielsen)
Messens læsninger:
Es 50,4-7
Fil 2,6-11
Matt 26,14- 27,66
God Palmesøndag til jer alle sammen!

søndag d. 29. marts 2020: 

5. søndag i den før-påskelige bods- og fastetid: Den 3. søndag uden offentlige gudstjenester om søndagen.
Igen en lille hilsen til jer (desværre kunne jeg ikke rette nogen sproglige fejl, som jeg opdagede bagefter) med en refleksion over søndagens læsning fra profeten Ezekiel og søndagens evangelium: 2 tekster, som netop i den tid, vi befinder os i, kan give os håb.
Her er de 2 bibelske tekster:
Ez 37, 12b-14: Teksten citerer jeg i videoen fra “Bibelen 2020″ (Bibelselskabet)
Joh 11, 1-45.
God søndag til jer alle sammen!

søndag d. 22. marts 2020: 

Mulighed for forbøn – p. Thomas fejrer regelmæssigt messe i Kirkens kapel:

Jeg fejrer selv regelmæssigt messe i vores kapel – alene, desværre – og beder for, at denne epidemi snart må overstås og at vi alle sammen må komme godt igennem denne tid.

Hvis du har en forbøn eller et bønsanliggende er du velkommen til at maile det til mig eller skrive det på et stykke papir og lægge det ind i min postkasse. Næste gang jeg fejrer messe tager jeg din forbøn/bønsanliggende med og fremlægger det for Gud.

Streamede messer m.m.:

Hvis I ikke allerede har fundet nogen links i denne mærkelige Corona-tid, så finder I dem her. Her finder I streamede messer og andre tiltag, som folk her i Danmark tilbyder:

Nogle samlede muligheder under overskriften: “Online initiativer m.m. i sognene og fra Caritas Danmark i disse corona-tider” findes på: http://www.katolsk.dk

Vores nabokirke, den katolske Vor Frue Kirke i Aarhus har forskellige initiativer: både messe hver dag og en Novene til hver dag. Se her!

Andre sprog:

Som tysker kender jeg selvfølgelig også til nogle gode muligheder på tysk. Så hvis man forstår tysk, så findes der her en professionel link til domradion fra Køln (Domkirken). Det findes både som radio, men også som TV:

Her finder du TV-linket: http://www.domradio.dk

Mandag til lørdag transmitterer www.domradio.de kl. 8 en hl. Messe fra Mariakapellet i Domkirken i Køln.
Hver søn- og helligdag kan man kl. 10 se en udsendelse fra en “kapitel- eller pontifikalmesse” fra Domkirken. For pontifikalmessen står en af biskopperne, det kan være ærkebiskop Kardinal Rainer Maria Woelki eller en af de 3 aktive (+ 1 emeritus) hjælpebiskopper, som bispedømmet har. Kl. 18 på søn- og helligdage transmitterer de kirkens aftenbøn “Vesper” (Choral Evensong).
Derudover transmitter de også gudstjenester fra andre kirker, delvis også parallelt til udsendelser fra Domkirken.
Alle disse udsendelser findes senere på deres hjemmeside, som man kan streame, når man har lyst og tid.

Lad os bede for vores ældre og svækkede mennesker, de syge og dem, der arbejder i sundhedsvæsen, på plejehjemmet og i hjemmeplejen. Lad os bede for hinanden og lad os håbe, at vi alle sammen kommer godt igennem denne tid.

Thomas Birkheuser, sognepræst