Online initiativer i Corona-tiden

Sidst opdateret: 17. april 2021

Kære alle sammen.

Her finder du nogle initiativer – både lokalt og på landsplan -, som jeg gerne vil gøre opmærksom på:

Sognepræstens “videoprædikener” i Corona-tiden:

I den nuværende Coronapandemi fejrer vi stadigvæk søndagsmesse i weekenden. Men myndighederne beder os om at gudstjenesten ikke må vare mere end 30 minutter. Det gør det i mine øjne umuligt at holde en prædiken. Jeg prøver og gør det i stedet for her med en lille videooptagelse. Det er ikke det samme, men måske til gavn for dig alligevel.

Søndag d. 18. april 2021: 3. søndag i påsken (B)

Søndagens bibelske tekster:
1. Læsning: ApG 3, 13-15.17-19
2. Læsning: 1 Joh 2, 1-5a
Evangelium: Luk 24, 35-48

God søndag!

Streamede messer m.m.:

Hvis I ikke allerede har fundet nogen links i denne mærkelige Corona-tid, så finder I dem her. Her finder I streamede messer og andre tiltag, som folk her i Danmark tilbyder:

Nogle samlede muligheder under overskriften: “Online initiativer m.m. i sognene og fra Caritas Danmark i disse corona-tider” findes på: http://www.katolsk.dk

Vores nabokirke, den katolske Vor Frue Kirke i Aarhus har forskellige initiativer: Se her!

Andre sprog:

Som tysker kender jeg selvfølgelig også til nogle gode muligheder på tysk. Så hvis man forstår tysk, så findes der her en professionel link til domradion fra Køln (Domkirken). Det findes både som radio, men også som TV:

Her finder du TV-linket: http://www.domradio.dk

Mandag til lørdag transmitterer www.domradio.de kl. 8 en hl. Messe fra Mariakapellet i Domkirken i Køln.
Hver søn- og helligdag kan man kl. 10 se en udsendelse fra en “kapitel- eller pontifikalmesse” fra Domkirken. For pontifikalmessen står en af biskopperne, det kan være ærkebiskop Kardinal Rainer Maria Woelki eller en af de 3 aktive (+ 1 emeritus) hjælpebiskopper, som bispedømmet har. Kl. 18 på søn- og helligdage transmitterer de kirkens aftenbøn “Vesper” (Choral Evensong).
Derudover transmitter de også gudstjenester fra andre kirker, delvis også parallelt til udsendelser fra Domkirken.
Alle disse udsendelser findes senere på deres hjemmeside, som man kan streame, når man har lyst og tid.

Lad os bede for vores ældre og svækkede mennesker, de syge og dem, der arbejder i sundhedsvæsen, på plejehjemmet og i hjemmeplejen. Lad os bede for hinanden og lad os håbe, at vi alle sammen kommer godt igennem denne tid.

Thomas Birkheuser, sognepræst