Attester

sidst ændret: 18. juli 2023

Fra 1. januar 2023 er der sket en ændring af udstedelse af attester, især i forbindelse med dåb.

Siden 2023 må vi ikke længere udstede dåbsattester, som har civil (dvs. borgerlig) gyldighed, som f.eks. kan bruges for at få et pas.

Vi udsteder i stedet for dåbsattester, som kun har gyldighed inden for den katolske Kirke. Det er den danske stat, der ønsker det.

Dåbsattest – Fødsels- og navneattest – Personattest

Har man brug for en “dåbsattest”, som skal bruges f.eks. for at få et pas eller på anden måde skal fremlægges civile, borgerlige myndigheder:
gennem www.borger.dk eller ved henvendelse til det nærmeste kordegnekontor (Folkekirkens kontor) kan man anmode om den såkaldt “Personattest”.

Vielsesattest

Hvis man før 1. januar 2023 er blevet viet med civil (borgerlig) gyldighed i Sct. Josefs Kirke, så kan man fra nu af kun få en “katolsk vielsesattest”.
Har man brug for en vielsesattest, som skal bruges overfor de civile (borgerlige) myndigheder, så skal man henvende sig til Horsens Kommune og ikke den kommune, man i dag bor i. Bor man f.eks. i Hedensted Kommune, men i sin tid er blevet viet i vores Sct. Josefs Kirke uden man før har indgået (et borgerligt) ægteskab på Rådhuset, så er det Horsens Kommune, man skal anmode om en vielsesattest.

Har man spørgsmål omkring dette, er man velkommen til at henvende sig til sognepræsten.

Efter de nye regler kan vi hverken selv udstede eller anmode om en civil gyldig vielsesattest.