Sognepræsten

Thomas Birkheuser, f. 1960 i Bonn/Tyskland,

blev i september 2012 af biskop Czeslaw Kozon udnævnt til sognepræst for Sct. Josefs menighed i Horsens. 

Thomas Birkheuser er  diplomteolog (svarer til cand. teol. i Danmark) fra Universitetet i Bonn fra 1987. Senere blev han uddannet i IT-branchen som programmør og har i en årrække arbejdet som sådan for et forsikringsselskab.

1997 kom han på grund af danske venner til Danmark. Den 4. september 1999 blev han diakonviet i Sankt Pauls Kirke i Taastrup, hvor han begyndte som praktikant og fortsætte som diakon og senere som præst, efter at han den 17. juni 2000 blev præsteviet af biskop Czeslaw Kozon i domkirken i København, Skt. Ansgar.

Thomas Birkheuser, der er verdenspræst (bispedømmets præst), er medlem af den internationale montfortanske association ‘Maria, Hjerternes Dronning’, det, som man kalder for “Tredje orden” (ordenstilknyttede lægmandsgrupper). Siden juli 2012 er han dens regionale leder. Desuden er han medlem af det private, ordenslignende fællesskab ”Montfortkommunitet”, som har tilknytning til montfortanernes tyske region, og som er indordnet under den ovennævnte association ”Maria, Hjerternes Dronning”.

Fra august 2003 til august 2012 var han sognepræst ved Sct. Knuds Kirke i Fredericia. Samtidig var han hjælpepræst ved Hellig Kors Kirke i Tønder ved den tyske grænse. I september 2005 blev han desuden præst for Vor Frelsers Kirke i Assens/Fyn.

De to sidstnævnte præstestillinger i Assens og Tønder havde han inde, indtil han forlod Fredericia for at blive sognepræst i Horsens.


Kontakt sognepræsten